Éjben fürdő szavak

Egyedül vagyunk mind a téli éjszakában, csak az alkotás világít odafönn magában

Előzmény: 
Az internet könyves bugyraiban már egy ideje gyökeret vert az Imádom a könyveket! (IK) csapata. Ebből a növényből virágzott ki szépen lassan az ÍBO, azaz az Író-Blogger-Olvasó néven emlegetett találkozósorozat. Már jó párszor meglátogattam egy-egy eseményüket, így mondhatni "törzsvendég" vagyok. A május 26.-ai összejövetel különleges volt, hiszem már harmadik éve karcolja az univerzum szövetét az IK. Szülinapra fel!  


Helyszín és program: 
Ismét a Premier Kultcafé adta a helyszínt, a tortát pedig Szokolics Marika szolgáltatta. Mikor Emilly Paltonnal potom 10 perc késés után beestünk, szerencsére még csak a kör alakult meg, a sütemény érintetlen volt. Az előzményhez hozzátartozik, hogy az útvonalon, amit a találkozóhelyig bejártunk, minden villamos, busz és mifene úgy döntött, hogy a csigákat szeretné megszégyeníteni lassulási versenyben. Jelentem, sikerült nekik. Érkezésünk örömére (inkább nézzük innen, így jobban hangzik) a tortán lévő 3 gyertya meggyújtásra került. Bár a "Boldog szülinapot" nem csendült fel, a desszertet annyian fotózták mint a vörös szőnyeg sztárjait. Miután kihunyt a máglya, éles késsel feldaraboltuk az áldozatot és mindenki lakmározhatott az eperkrémes-marcipános szeletekből. 
Az elkövetkező egy órában felelevenítettük vicces emlékeinket, úgyis mint a kínai konyha csodái és érettségi vizsga, hogy csak párat említsek. A társaságot színesítette Mike Menders, M Brnyai Annie, Robin O'Wrightly, Mason Murray, valamint Francesca H. Nielk. Mivel csak négyig szólt a terembérlés, nemes egyszerűséggel átvittük a cókmókunkat a kávézórészbe. Ott folytattuk a diskurzust egészen 8 óráig. Közben persze elszublimált néhány ember, hisz mindenkinek sok volt a dolga.  


Összegzés: 
Bár az egy évvel ezelőtti rendezvényhez képest megcsappant a jelenlévők száma, a hangulat, a színvonal nem sokat változott. Remek érzés régi ismerősökként köszönteni az embereket, és havonta megtárgyalni olyan témákat, amik szívünknek kedvesek, fontosak. Remélem azért legközelebb közületek is sokan csatlakoznak hozzánk, kedves Olvasóim, hisz veletek is örömmel megismerkednék.  

Az IKnak sikerekben gazdag jövőt kívánok, az íróknak pedig könyvekben és ihletben dús éveket. 



Találkozunk legközelebb a Könyvhéten! Ki tart velem? 

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Köszöntlek éjféli Vándor!


A gondolataim sötét birodalmába tévedtél. De ne csüggedj, elveszni nem fogsz! Amíg szeretsz alkotni és olvasni, nagy baj nem lehet.
Jöjj közelebb, hadd meséljek szép és csúf dolgokról. Dalolok neked búról, regélek számtalan tintaszagú könyvről, bevezetlek fantáziám bugyraiba és megismertetlek pár érdekes emberrel.
Ha felkészültél, csak ragadj teát, rumot vagy kávét és helyezd magad kényelembe.

Blogadatok

Nyitás dátuma: 2018.03.02.
Blog témája: irodalom, kultúra, személyes, mindenféle
Bejegyzés gyakoriság: heti 1-2
Blogger: Hollótoll
Elérhetőség: hollotoll.18@gmail.com
Facebook: https://www.facebook.com/Hollotoll2.0/


Visszatérő Vándorok

Eltévedtél?

Vándorszám