Éjben fürdő szavak

Egyedül vagyunk mind a téli éjszakában, csak az alkotás világít odafönn magában


Ez a holló sose marad nyugton? Nem bizony! Muszáj mindig mennie/szállnia valahová. Vajon mi lehetett legutóbbi célja?


Előzmény:
Mit kérjen az ember egy kerek születésnapjára? Lehetett volna akármilyen tárgy, például könyv vagy... bármi, amit a normális emberek kérni szoktak. Még nem bizonyítottan, de köztudottan én nem tartozom ezen csoportba. Így történhetett, hogy Experidance jegyek után áhítoztam. Hogy mi is ez? Egy híres magyar tánccsoport, akik a lélegzetelállító koreográfiát cseppnyi akrobatikával fűszerezi. Az ár borsos, de hát egyszer élünk!


Helyszín:
A RaM Colosseum ad otthon a társulatnak. Többször jártam már ebben a körszerű, képekkel és egyéb műalkotásokkal feldíszített épületben. Meg kell hagyni, van hangulata a helynek. És a székek is egész kényelmesek (értsd még egy plafonkoptató lába is elférhet, ha akad olyan a családban.)

Történet:
A Szenvedélyem, Velence előadásuk már a címében hordoz némi utalást a hangulatra. A helyszín az  Itáliai város, és annak zenével, tánccal és vágyakkal átitatott lakói. Felcsendültek régi klasszikusok és modern számok is egyaránt.

Vélemény:
Más volt, mint amire az ember a bemutatóvideó alapján számít. Bár a mozdulatok és a hátterek lenyűgöztek, az egészben mégis volt egy kevésbé kellemes vonulat. A modern részek megtörték az autentikus olasz zenés- és táncelemeket. Amivel nem lett volna gond, de egy elrappelt Otello eléggé meglepi az embert. Bár meg kell hagyni, egész jóra sikeredettek ott is a mozdulatok.
Összességében az élmény nem volt álvatapsolós, de nem bántam meg, hogy erre mentünk el. Talán csak egy kicsit. A Gyöngyhajú lány balladája mögött jócskán elmarad, de a Cinderellára bőven ráfejel.

Ajánlás:
Viszonylag sovány az a réteg, aki oda van a csak zenés-táncos előadásokért. Azokért, amiben nincs se szöveg, se éneklés. Ezzel szemben bárki élvezhet egy Experidance darabot, hisz bőséges a repertoárjuk, így mindenki talál magának megfelelőt. Az jegyárak miatt nem egy havi program, de aki rá kapott az ízére és megteheti, évente látogasson el a RaMba. 

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Köszöntlek éjféli Vándor!


A gondolataim sötét birodalmába tévedtél. De ne csüggedj, elveszni nem fogsz! Amíg szeretsz alkotni és olvasni, nagy baj nem lehet.
Jöjj közelebb, hadd meséljek szép és csúf dolgokról. Dalolok neked búról, regélek számtalan tintaszagú könyvről, bevezetlek fantáziám bugyraiba és megismertetlek pár érdekes emberrel.
Ha felkészültél, csak ragadj teát, rumot vagy kávét és helyezd magad kényelembe.

Blogadatok

Nyitás dátuma: 2018.03.02.
Blog témája: irodalom, kultúra, személyes, mindenféle
Bejegyzés gyakoriság: heti 1-2
Blogger: Hollótoll
Elérhetőség: hollotoll.18@gmail.com
Facebook: https://www.facebook.com/Hollotoll2.0/


Visszatérő Vándorok

Eltévedtél?

Vándorszám