Éjben fürdő szavak

Egyedül vagyunk mind a téli éjszakában, csak az alkotás világít odafönn magában


„Ég és föld között itt áll a padlás
értsd meg, amikor jelt adunk
lásd a kikötőt, itt vagyunk
várjuk, hogy ránk találj.”






Előzmény:
A hideg, fagyos március sem veheti el egy kulturálódni vágyó család kedvét a színházba járástól. Egy meghíváson felbuzdulva, magunkra aggattuk elegáns (vagy legalábbis annak vélt) gönceinket és autóba ültünk. 
Nálunk minden ilyen ”kirándulást” egy közös ebéd előz meg, valamilyen ígéretesnek tűnő étteremben. Ez amolyan testi-lelki feltöltődéses programegyüttes. 
Egy fenséges leves-második kombó után pedig indultunk is az előadásra. Na de hova? És mit is néztünk meg? 


Helyszín:
Pest megye egyik igen szép Duna parti városkája Vác. Hangulatos sétálóutcáiról és szép (néhol sajnos szemetes) folyó menti kilátásáról híres. A Padlás című színdarabot pedig a Művelődési Ház erre kialakított termében adták elő. Az előadóművészek egy kezdő-haladó társulat tagjai voltak. Nem egy főváros, nem egy Nemzeti színészgárda, de a lehetőség adott volt egy jó musicalhez.

Történet:
Két főhősünk Süni és Rádi egy padláson (sose gondoltátok volna mi?) szokta tölteni szabadidejét. Egyik nap 4 idegen állít be hozzájuk, akik azt állítják, szellemek, és egy távoli csillaghoz akarnak eljutni. Ha ez mind nem lenne elég, felbukkan még a házmester, egy bűnöző, na meg persze a rendőrség is. Számtalan nóta felcsendül és azt is megtudjuk honnan is jöttek a kísérteteink. És ami a legfontosabb: szilvásgombóc.

Vélemény:
Valami elfuserált oknál fogva, oda vagyok a musicalekért és a rockoperákért. Bele tudok borzong egy-egy jól eltalált hangba vagy frappáns szövegbe. Ennek a darabnak is meg van a maga hangulata. Itt csendül fel például a híres Fényév távolság. Maga a történet inkább humoros, mintsem ésszerű. Gyerekdarabnak mondanám, de a felnőtt kísérők is élvezni tudják néhány akkordját és momentumát. 
Érezhető volt azért, hogy nem profi csapatról volt szó és néhányuk azért ráfért volna még pár énekóra. A színészi játék viszont, a körülményekhez képest, egész jóra sikeredett. 
Összességében élvezhető, kellemes darab volt és a szereplőválogatás is találó lett.  

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Köszöntlek éjféli Vándor!


A gondolataim sötét birodalmába tévedtél. De ne csüggedj, elveszni nem fogsz! Amíg szeretsz alkotni és olvasni, nagy baj nem lehet.
Jöjj közelebb, hadd meséljek szép és csúf dolgokról. Dalolok neked búról, regélek számtalan tintaszagú könyvről, bevezetlek fantáziám bugyraiba és megismertetlek pár érdekes emberrel.
Ha felkészültél, csak ragadj teát, rumot vagy kávét és helyezd magad kényelembe.

Blogadatok

Nyitás dátuma: 2018.03.02.
Blog témája: irodalom, kultúra, személyes, mindenféle
Bejegyzés gyakoriság: heti 1-2
Blogger: Hollótoll
Elérhetőség: hollotoll.18@gmail.com
Facebook: https://www.facebook.com/Hollotoll2.0/


Visszatérő Vándorok

Eltévedtél?

Vándorszám